OUR STORY

zuri

Toen ik - Mirthe - samen met Nemuel over de masai markt in Nairobi liep, verwonderde ik me over alle mooie handgemaakte sieraden en tassen. Ik kocht wat sieraden voor mijzelf, familie en vrienden en daarmee begon het delen van deze mooie accessoires met anderen. Ik wilde hier meer mee doen en in maart 2020 ontstond Zuri tijdens een van mijn reizen naar Kenia. Zuri is een Swahili woord en betekent "mooi". 

We werken elk seizoen met nieuwe collecties en nieuwe ontwerpen. Er worden kleine hoeveelheden ingekocht, zodat de ontwerpen uniek blijven. Onze sieraden, manden en tassen zijn tijdloos en blijven heel lang mooi. Zo geniet jij optimaal van jouw unieke Keniaanse accessoires. 

MirtheHelena-foto's (55 van 65).JPG
80D5BEF4-AB2B-45F5-9912-017DF7119CC5.JPG

nemuel + mirthe

In 2018 ontmoetten Nemuel en ik - Mirthe - elkaar in Kenia, waar ik was om een jongerenkamp te fotograferen voor een organisatie. Hij had destijds mooie lange dreadlocks en viel mij direct op. Na mijn reis hadden we sporadisch contact, maar ik kon hem toch niet helemaal loslaten. In december 2018 ging ik samen met een vriendin op vakantie naar Kenia, waar hij mijn "reisleider" was samen met een vriend van hem. In die korte tijd wisten we dat we bij elkaar wilden zijn en begonnen we een relatie. Sindsdien hebben we elkaar regelmatig gezien in elkaars land en momenteel wachten we op de verblijfsvergunning van Nemuel zodat hij in Nederland kan komen wonen. 

Ik ben de impulsieve extravert die moeilijk keuzes kan maken en die alles wilt. Nemuel is de introvert die goed nadenkt over beslissingen. We vinden het tof om samen Zuri te runnen en vullen elkaar ook hier in aan.